Minun tarina

kiropraktikko tampere tuomas_kivisto

Minä

Opiskelin viisi vuotta Barcelona College of Chiropracticissa, josta valmistuin kiropraktiikan maisteriksi (MChiro) kunniamaininnalla (distinction).

Olen aikaisemmalta ammatiltani koulutettu hieroja. Kiinnostuin kiropraktiikasta kun huomasin kuinka hyviä tuloksia sillä saa nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti. Olen Valviran rekisteröimä kiropraktikko.

Oma kokemus kiropraktisesta hoidosta

Hakeuduin kiropraktiseen hoitoon koska minua on aina vaivannut yleinen kehon kireys, erityisesti rintarangan kipu ja paineen tunne, mutta myös alaselän kipeytyminen töissä. Minulla oli koko ajan tunne, että tarvitsin hierontaa ja myöskin käytin sitä aina kun mahdollista. Hierontaan menemiseen vaan oli usein vaikea raivata aikaa omasta kalenterista ja sovittaa se yhteen treenien kanssa.

Kiropraktisessa hoidossa arvostin asiakkaana erityisesti seuraavia asioita: 

  1. Hoito oli nopeaa, mutta tehokasta. Urheilin siihen aikaan paljon (CrossFit ja maraton), välillä myös ohjasin, tein kahta työtä ja kotonakin oli hommaa. Arvostin sitä, ettei hoitoon tarvinnut varata koko iltaa aikaa, vaan yleensä 20min riitti.
  2. Hoidon nopeuden takia hoitoon pääsi usein myös lyhyellä varoitusajalla.
  3. Hoito aktivoi hermostoa – ei passivoi sitä. Hoidon jälkeen olin täynnä virtaa ja saatoin palata töihin tai vaikka mennä urheilemaan.
  4. Hoidosta ”palautumiseen” ei tarvinnut varata paljoa aikaa, vaan hoitopöydältä lähti aina täydessä toimintavalmiudessa. Hoidossa oli helppo käydä harjoitusten välissä tai vaikka taloremontin tavaranhakureissulla. Hieronnan oikein ajoittaminen oli haastavampaa koska siitä ”palautumiseen” tarvittiin yleensä minimissään 24h, minun kohdallani yleensä pari päivää. Toki myös muutaman ensimmäisen kiropraktisen hoidon jälkeen piti ottaa kevyesti, ennen kuin kroppa tottui käsittelyyn.
  5. Hoito oli miellyttävää. Tosin vasta muutama sekunti hoitotoimenpiteen eli adjustmentin jälkeen ☺. Eihän selän tai niskojen vääntäminen sitä tehdessä ihanalta tunnu, mutta vapautuneisuuden, notkeuden ja keveyden tunne heti hoidon jälkeen oli aina mahtavaa. 

Koska arvostin näitä piirteitä asiakkaana, haluan yrittää tarjota saman kokemuksen kiropraktiikasta myös omille asiakkailleni.

Vapaa-aika

Nuorempana pelasin salibandya joka vaihtui parikymppisenä kestävyysjuoksuun. Pelkän juoksun käytyä tylsäksi, mukaan tuli kuin tilauksesta silloin vielä lähes tuntematon CrossFit. CrossFitin myötä harjoittelin myös muita itselleni ennestään tuntemattomia lajeja kuten painonnostoa. Se ei ollut lempilajini huonon liikkuvuuteni takia, mutta sitä tuli sivussa opeteltua. Painonnosto alkoi kiinnostaa enemmän vasta kiropraktikkokoulun aikana jolloin liikkuvuuteni parani ja vanhat rasitusvammat (olkapäät, polvet, rintaranka, alaselkä) alkoivat hellittää. Opiskeluaikana harrastin vähän aikaa myös BJJ:tä.

Nykyään vapaa-ajallani yhdistelen CrossFitia, juoksua, painonnostoa ja muuta voimaharjoittelua. Iso osa vapaa-ajastani kuluu myös kiropraktiikan parissa. Opiskelen ja harjoittelen uusia hoitotekniikoita mielelläni eri koulutusten kautta ja seuraan alani eri suuntauksia netin välityksellä.

Jatkokoulutus

Olen käynyt myös monipuolisissa lisäkoulutuksissa säännöllisesti, opiskelun alkuajoista lähtien.  Päällimmäisenä mielenkiinnon kohteena minulla on kaikki käsillä tekeminen – niin tutkiminen kuin hoitaminen. Määrällisesti eniten olen osallistunut eri manipulaatiotekniikoita opettaviin koulutuksiin. Sekä raajojen että rangan käsittelyä opettaviin.

Toisena mielenkiinnon kohteena on hermoston toiminta. Funktionaalista neurologiaa olen opiskellut useissa jatkokoulutuksissa. Olen oppinut tunnistamaan aikuisten primitiivirefleksejä, aivojen eri alueiden sekä pikkuaivojen toimintahäiriöitä ja aivotärähdysten jälkitilojen tunnistusta sekä hoitamista. Rakenteellisempaa neurologiaa eli ääreishermoston pinnetilojen kuten välilevyn pullistumien tutkimista ja hoitoa olen myös jatko-opiskellut erikseen.

Koulun lopputyöni tein kiropraktisen hoidon vaikutuksesta hermostoon ja sydämen sykevälivaihteluun (HRV). Tulosten mukaan antamallani kiropraktisella hoidolla oli välitön, HRV:tä nostava vaikutus. Toisin sanoen se aktivoi parasympaattista hermostoa, eli purki stressiä keskushermostosta.

Koulutettu kiropraktikko Tuomas Kivistö | Tampere, Pori, Hämeenlinna & Rauma